Profilaxie Dentară

Afecțiunile stomatologice pot fi prevenite prin profilaxia dentară, care presupune o curățare profesională a danturii, ceea ce aduce beneficii nu doar sănătății dentare, dar și esteticii dentare.

Măsurile medico-sanitare întreprinse în cazul dat reduc rata de dezvoltare a bolilor sau altor incomodități al cavității bucale.

Apariție cariilor se reduce cu peste 60%

Datorită profilaxiei dentare, riscul de de apariție al cariilor se reduce cu peste 60%, astfel aceasta este cea mai eficientă procedură medico-dentară.

Deși pacienții mențin o igienă orală regulată, aceasta nu este întotdeauna suficient de eficientă din cauza inaccesibilității periuței de dinți sau a aței dentare în anumite zone ale danturii, alea fiind și locurile unde se depune placa bacteriană. În cele din urmă, aceasta favorizează apariția leziunilor carioase, a bolilor parodontale, dar și ale altor infecții ce pot deteriora dantura.

Procedurile de profilaxie dentară profesională: detartraj dentar, periaj profesional, etc. sunt în totalitate eficiente pentru eliminarea depozitelor de tartar, astfel prevenind apariția afecțiunilor și complicațiilor stomatologice.