Skip links

Reabilitarea arcadelor dentare și înlocuirea dinților pierduți

Se poate realiza ușor cu ajutorul lucrărilor protetice prin tehnici moderne de tratament pentru confortul pacienților noștri

Protetica dentară este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților pierduți cu proteze biocompatibile (coroane, fațete, inlay/onlay, proteze etc.) în scopul reabilitării arcadelor dentare.

proteica dentara

Beneficiile pacienților care optează pentru protetica dentară

Echipă de medici specializați care tratează cazuri complexe multidisciplinar;

Investigăm, diagnosticăm și realizăm planuri de tratament personalizate;

Oferim informații complete despre proceduri și devizul costurilor înainte de începerea tratamentului;

Folosim softuri de ultimă oră cu ajutorul cărora pacientul poate vizualiza o simulare a rezultatului final;

Posibilitatea de achitare în rate cu cardul Star BT sau TBI Pay;

Lucrăm cu cele mai renumite laboratoare de tehnică dentară, pentru a evita compromisurile.

Tipuri de tratamente

Lucrăm numai cu aparate de top, asigurându-ne astfel că pacienții noștri au parte de cele mai bune rezultate

pexels cottonbro studio 6502340 copy
PROTETICĂ

Coroana dentară

este un înveliș care se aplică pe dinții devitali sau cu distrucții masive, cu rolul de a crește rezistența la forțele masticatorii; poate fi realizată din diferite materiale, cum ar fi: metal-ceramică, integral ceramică, zirconiu, compozit etc.

pexels karolina grabowska 6627599 copy
PROTETICĂ

Fațete dentare

reprezintă o tehnică modernă de acoperire a suprafeței externe a dinților, cu rolul de a îmbunătăți estetica și funcționalitatea acestora, cu ajutorul unor piese protetice subțiri (0.3-0.5 mm), confecționate din ceramică.

pexels arvind philomin 12148417 copy
PROTETICĂ

Punți dentare

metoda clasică de înlocuire a unui dinte lipsă este aceea cu ajutorul punții dentare, adică o piesă formată din coroane dentare aplicate pe dinții alăturați (stâlpi) și coroane dentare suspendate, care substituie dintele/dinții pierduți.

pexels jhoon 14833144 copy
PROTETICĂ

Proteze pe implant (all on 4, all on 6)

în acele situații în care pacientul este edentat total, adică nu mai are dinți, acesta poate beneficia de acestă tehnică modernă de înlocuire a danturii, cu ajutorul implanturilor (4-6), peste care se aplică o proteză fixă ce redă perfect estetica și funcționalitatea, având marele avantaj că este fixată rigid pe implante și se comportă ca dantura naturală.

Ai nevoie de o consultație de specialitate?

La Family Dental Care beneficiezi de soluții eficiente de înlocuire a dinților lipsă – lucrări protetice la standarde ridicate.


Programează-te
acum

Protetică Dentară

Etapele tratamentului

 

Consult inițial:

Este prima întâlnire cu medicul protetician; acesta va realiza examenul clinic și indicațiile pentru investigații radiologice; de asemenea tot atunci se va realiza setul de fotografii dentare, necesare pentru investigarea cazului, iar medicul va discuta cu pacientul pentru a cunoaște motivul prezentării și dorințele acestuia legate de tratament;

 

Discuție și mock-up:

În urma analizării investigațiilor, se va prezenta pacientului planul de tratament, împreună cu devizul costurilor; tot în această ședință se poate realiza un mock-up funcțional, adică o simulare a viitoarelor lucrări protetice.

 

Șlefuire și amprentare:

Pregătirea dinților pentru viitoarele lucrări constă în șlefuirea acestora, adică îndepărtarea țesutului dentar pentru a face loc lucrărilor, și amprentarea lor, care se poate realiza clasic, cu materiale specifice sau digital prin scanare intra-orală; această amprentă se va trimite laboratorului dentar în vederea realizării piesei protetice.

 

Cimentare lucrare protetică:

Este ultima ședință, care constă în cimentarea (“lipirea”) piesei protetice pe dinți sau pe implant.

 

Consult initial:

Este prima intalnire cu medicul protetician; acesta va realiza examenul clinic si indicatiile pentru investigatii radiologice; de asemenea tot atunci se va realiza setul de fotografii dentare, necesare pentru investigarea cazului, iar medicul va discuta cu pacientul pentru a cunoaste motivul prezentarii si dorintele acestuia legate de tratament;

 

Discutie si mock-up:

In urma analizarii investigatiilor, se va prezinta pacientului planul de tratament, impreuna cu devizul costurilor; tot in aceasta sedinta se poate realiza un mock-up functional, adica o simulare a viitoarelor lucrari protetice.

 

Slefuire si amprentare:

Pregatirea dintilor pentru viitoarele lucrari consta in slefuirea acestora, adica indepartarea tesutului dentar pentru a face loc lucrarilor, si amprentarea lor, care se poate realiza clasic, cu materiale specifice sau digital prin scanare intra-orala; aceasta amprenta se va trimite laboratorului dentar in vederea realizarii piesei protetice.

 

Cimentare lucrare protetica:

Este ultima sedinta, care consta in cimentarea (“lipirea”) piesei protetice pe dinti sau pe implant.

Cazuistică

Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul stomatologiei, medicii noștri specialiști tratează cazuri complexe în echipe multidisciplinare.


Vezi cazurile

FOTO 1 copy 4 Înainte
FOTO 2 copy 4 După
FOTO 3 copy 3 Înainte
FOTO 4 copy 4 După

Specialiști

Dr. Maior Iulia

Dr. Maior Iulia

Medic rezident
protetică dentară

 

Dr. Stirb Iulia

Dr. Stirb Iulia

Medic rezident
protetică dentară

 

Dr. Tand Cătălin

Dr. Tand Cătălin

Medic stomatolog

 

protetica dentara

Întrebări și răspunsuri specifice


1. Ce material să aleg? Ceramică sau Zirconiu?

Materiale dentare s-au dezvoltat enorm de-a lungul timpului, însă există niște recomandări în ceea ce privește indicația lor de folosire; de xemplu folosim ceramica stratificată pentru obținerea unui rezultat estetic superior în zona frontală, însă există și indicații pentru folosirea zirconiului în aceste situații; medicul protetician va recomanda cele mai potrivite materiale pentru realizarea lucrărilor protetice, în funcțiile de particularitățile cazului.

Deși există anumite cabinete care oferă garanții pentru lucrările protetice fără explicații suplimentare, acest lucru este eronat din punct de vedere medical; fiecare organism reacționează diferit și fiecare pacient are particularitățile sale; corect și etic este ca pacientul să primească indicații de întreținere după finalizarea tratamentului protetic și să se prezinte periodic la control, pentru a putea fi ținut sub observație; de asemenea, ședințele de igienizare realizate în cabinet au rolul de a mări durata de viață a lucrării protetice. La Family Dental Care Clinic, oferim pacienților informații despre întreținere și siguranța că orice problemă poate apărea, suntem dispuși să răspundem cu promtitudine pentru rezolvare.

Pregătit să cucerești lumea cu noul tău zâmbet?

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp!

Formular Home