Implant dentar

Noi avem soluții pentru orice, chiar și atunci când totul pare pierdut!
Datorită tehnologiilor de tratament și implant dentar, putem reconstrui o dantură estetică și rezistentă la provocările de zic cu zi.
Absența, din diferite motive, unuia sau a mai mulți dinți, reduce considerabil sănătatea orală a pacientului, de aceea trebuie acționat la timpul potrivit cu tratamentul potrivit.

Implantul dentar este cea mai eficientă soluție în cazul pierderii unuia sau a mai multor dinți de pe arcada dentară (edentațiile). Intervenția dată presupune înserarea unei proteze de titan în osul maxilarului pacientului, înlocuind astfel un dinte natural. Beneficiul procedurii date este faptul că astfel sănătatea orală este restabilită, funcționalitatea cavității bucale revine la funcționalitatea ei deplină, iar pacientul poate acum avea încredere în zâmbetul său.

Protetica dentară prevede restaurarea estetică și funcțională a aparatului dento-maxilar, acest lucru este posibil datorită protezelor biocompatibile fixe sau mobile.
Procedura dată presupune o analiză complexă și specifică a fiecărui pacient, pentru identificarea nevoilor acestuia, urmată de consultarea părerii medicului specialist și luarea deciziei despre tipul și specificul protezei dentare ce urmează a fi instalată.
Datorită profesionalismului specialiștilor noștri ortodonți, identificarea la timp a anomaliilor dento-maxilare poate reduce considerabil rata de afectare asupra aspectului și funcționalității danturii. Primordial este ca pacientul sa se prezinte regulat la cabinetul stomatologic pentru controlul de rigoare, în mod special în perioada de dezvoltare a danturii, astfel fiind diminuat riscul de apariție a anomaliilor mai sus menționate. Chiar și în cazul în care acestea nu au fost prevenite, un tratament ortodontic complex poate reduce confortul unui zâmbet și unei funcționalități perfecte.

Măsurile medico-sanitare întreprinse în cazul dat reduc rata de dezvoltare a bolilor sau altor incomodități al cavității bucale.

Cauza principală a pierderii definitive și ireversibile a dinților

este boala parodontală, o afecțiune localizată la nivelul gingiilor. Aceasta presupune inflamarea țesuturilor și structurii osoase ce înconjoară dintele, din cauza unei infecții bacteriene. Prima fază al acestei boli este gingivita cauzată de lipsa unei igiene orale corecte, având ca urmare acumulările de placă bacteriană. Aceasta poate fi tratată în cazul în care este identificată la timpul potrivit de către medicul dentist printr-o procedură de profilaxie dentară. Pe de altă parte, ignorarea aceste afecțiuni se poate dezvolta într-o boală paradontală, cauzată de infecția de la nivelul gingiilor sau chiar a maxilarului.

Pierderea unuia sau a mai multor dinți duce la deficiențe atât funcționale, cât și estetice.
Masticația poate deveni inconfortabilă sau poate chiar imposibilă din cauza edanției, iar la nivel estetic suferința va fi și mai mare, fiind afectată încrederea în propria persoană cauzată, de cele mai multe ori, de teama de a zâmbi în public.

Pentru a evita problemele descrise mai sus, este recomandat de a apela la instalarea unui implant dentar, aceasta fiind soluția cea mai eficientă și modernă, investiția dată asigurând o longevitate a sănătății cavității bucale, dar și o încredere de invidiat în propriul zâmbet.