Ortodonție

În cadrul tratamentului de ortodonție, scopul medicului stomatolog este de a preveni sau, după caz, de a corecta o poziționare atipică a danturii sau o mușcătură incorectă și inconfortabilă.

Datorită profesionalismului specialiștilor noștri ortodonți, identificarea la timp a anomaliilor dento-maxilare poate reduce considerabil rata de afectare asupra aspectului și funcționalității danturii. Primordial este ca pacientul sa se prezinte regulat la cabinetul stomatologic pentru controlul de rigoare, în mod special în perioada de dezvoltare a danturii, astfel fiind diminuat riscul de apariție a anomaliilor mai sus menționate. Chiar și în cazul în care acestea nu au fost prevenite, un tratament ortodontic complex poate reduce confortul unui zâmbet și unei funcționalități perfecte.

Măsurile medico-sanitare întreprinse în cazul dat reduc rata de dezvoltare a bolilor sau altor incomodități al cavității bucale.

Tratarea anomaliilor de origine ortodontică

se poate executa prin mai multe metode de tratament, în funcție de necesitatea pacientului.

Ce mai comună opțiune este aparatul dentar metalic, ce are o eficiență ridicată, reprezentat de un raport echitabil de calitate-preț.

De asemenea, se poate apela și la aparatul dentar transparent, o formulă ceva mai discretă a aparatului metalic, potrivit celor ce pot simți un disconfort estetic din cauza aparatului dentar metalic.

Pentru și mai multă discreție, există aparatul dentar ceramic ce este realizat din materiale compozite de nuanță albă ce se contopește cu culoare naturală a dinților.

O altă opțiune este și aparatul dentar lingual care are ca și zonă de prindere partea interioară a danturii.

Deși pacienții mențin o igienă orală regulată, aceasta nu este întotdeauna suficient de eficientă din cauza inaccesibilității periuței de dinți sau a aței dentare în anumite zone ale danturii, alea fiind și locurile unde se depune placa bacteriană. În cele din urmă, aceasta favorizează apariția leziunilor carioase, a bolilor parodontale, dar și ale altor infecții ce pot deteriora dantura.

Procedurile de profilaxie dentară profesională: detartraj dentar, periaj profesional, etc. sunt în totalitate eficiente pentru eliminarea depozitelor de tartar, astfel prevenind apariția afecțiunilor și complicațiilor stomatologice.