Parodontologie

Osul maxilar și gingiile sunt susținerea zâmbetului nostru, a dinților, însă și acestea au nevoie de o ingrijire potrivită, iar, în anumite situații, și de un tratament corespunzător.

În cazul lipsei unuia sau a mai multor dinți, structurile date au tendința de a se reduce din cauza lipsei de stimuli. Acest lucru se poate întâmpla și din cauza parodontitei marginale, numite și parodontoză.

Cauza principală a problemelor de natură paradontologică sunt bacteriile de la nivelul cavității bucale, tartarul, obiceiurile vicioase sau poate chiar moștenirea genetică.

Într-o primă fază a tratamentului afecțiunilor descrise mai sus

se va apela la serviciile de detartraj împreună cu un periaj profesional pentru reducerea grosieră a încărcăturii microbiene.
În cazul unei afecțiuni mai avansate, se va opta pentru un tratament antibiotic, scopul acestuia fiind regenerarea osului sau a gingiei.

Deși pacienții mențin o igienă orală regulată, aceasta nu este întotdeauna suficient de eficientă din cauza inaccesibilității periuței de dinți sau a aței dentare în anumite zone ale danturii, alea fiind și locurile unde se depune placa bacteriană. În cele din urmă, aceasta favorizează apariția leziunilor carioase, a bolilor parodontale, dar și ale altor infecții ce pot deteriora dantura.

Procedurile de profilaxie dentară profesională: detartraj dentar, periaj profesional, etc. sunt în totalitate eficiente pentru eliminarea depozitelor de tartar, astfel prevenind apariția afecțiunilor și complicațiilor stomatologice.